Banner page

Airco service

aircocheck

Ook voor onderhoud, reparatie en reinigen van het aircosysteem kunt u bij ons terecht. Wij adviseren om het systeem regelmatig te laten controleren zodat het naar behoren blijft functioneren, zowel in de zomer als in de winter. Om onaangename geurtjes te voorkomen die worden veroorzaakt door schimmels in de luchtkanalen raden we aan om ook regelmatig het systeem te laten reinigen zodat de lucht die in het interieur komt fris en gezond is.

Als uw auto is uitgerust met een aircosysteem is het belangrijk dat dit regelmatig wordt onderhouden om goed zijn werk te kunnen doen. Het is ook van belang dat geregeld wordt ingeschakeld, ook in de winter. Dit voorkomt lekkages door uitdroging van de afdichtingen. Een goed werkend aircosysteem zorgt voor een frisse lucht, een aangename temperatuur in de auto en beslagen ruiten zijn sneller droog.

Uitgebreid airco onderhoud

Als eerst worden alle onderdelen van buitenaf gecontroleerd op beschadigingen en vervuiling, en zo nodig schoongemaakt of vervangen als hier toestemming van u voor gegeven is. Vervolgens wordt de airco leeggemaakt en afgeperst met stikstof om eventuele lekkages op te sporen, zijn er geen lekkages aanwezig dan wordt er een diep vacuüm op gezet om vocht dat zich in het systeem kan bevinden te verwijderen. Hierna wordt er gevuld met de juiste hoeveelheid nieuw koudemiddel  en wordt de werking gecontroleerd. Ons advies is om dit onderhoud elke 2 jaar te laten uitvoeren.

Airco check

Hierbij controleren we de onderdelen van de airco op beschadigingen, vervuiling en slijtage, zoals bijvoorbeeld het interieurfilter, de compressor, de aandrijfriem enz. Verder wordt de temperatuur van de leidingen en de lucht die het interieur inkomt gemeten.

Geurbehandeling

Schimmels die kunnen ontstaan in de luchtkanalen van de airco veroorzaken een onprettige geur en zijn ongezond. Om dit te voorkomen is het aan te raden op tijd het interieurfilter te vervangen en de kanalen te laten reinigen. De reiniging gebeurt door middel van een schuim dat in de kanalen wordt aan gebracht. Het schuim maakt de vervuiling los en nadat het na een bepaalde tijd weer vloeibaar is geworden kan het via de afwatering van het systeem afgevoerd worden. Het opgedroogde product laat een lange tijd een aangename geur achter.

Reparatie

Komt het voor dat er een reparatie nodig is, dan kunnen wij uiteraard ook het systeem weer herstellen zodat u weer comfortabel van de airco gebruik kunt maken.